Završno događanje u prostorijama OŠ Josipa Kozarca Slatina

 U sklopu projekta "Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske", održano je Završno događanje u prostorijama Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina dana 5. travnja 2024. godine. Događaj je okupio brojne sudionike i predstavnike škola koje su sudjelovale u projektu te ostale relevantne dionike.

Učenici Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina održali su kratki, odlično prihvaćen nastup, nakon čega je uslijedilo predstavljanje Osnovne škole Suhopolje, partnerske institucije u projektu. Potom je škola Josipa Kozarca Slatina ponovno prezentirala svoje programe, a nakon detaljnog predstavljanja održan je obilazak novih prostora Regionalnog znanstvenog centra. Događanje je zaključeno prigodnim domjenkom koji je omogućio neformalno druženje i nastavak razgovora.
Ovaj uspješan i informativan događaj omogućio je sudionicima da se upoznaju s postignućima projekta te da razmijene iskustva i ideje za daljnji razvoj. Ova inicijativa predstavlja važan korak u jačanju znanstvene zajednice u regiji i potiče suradnju između škola i ostalih dionika.
 
---
 
Projekt Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske ukupne vrijednosti 2.719.417,79 financiran je iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora za razdoblje 2014.-2021. i sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske iz programa Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva. Osječko-baranjska županija je nositelj projekta, a partneri u provedbi su: Virovitičko-podravska županija, OŠ „Josip Kozarac“, Josipovac Punitovački, OŠ Josipa Kozarca Slatina, OŠ Suhopolje, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Poduzetnički inkubator BIOS Osijek, Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, Vitensenteret Innlandet Gjøvik, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split te Fakultet primijenjene matematike i informatike Osijek.